Razredi Objektov

Vsem nepravilnim predmetom, entitetam in pojavom, ki zahtevajo posebne zadrževalne postopke, je dodeljen predmetni razred. Razred objekta je del predloge standard SCP in služi kot grobi kazalnik za to, kako težko je objekt vsebovati. V vesolju so predmetni razredi namenjeni ugotavljanju potreb po zadrževanju, prednostnih nalog raziskav, pripravi proračuna in drugih premislekov. Razred objekta SCP je določen z več dejavniki, vendar so najpomembnejši dejavniki težava in namen njegovega zadrževanja.

Primarni Razredi

These are the most common subject classes used in SCP products and make up most of the objects.

Safe

Safe SCP so anomalije, ki jih je lahko in varno obvladati. Pogosto je vzrok za to dejstvo, da je Fundacija je raziskovali SCP dovolj dobro, da prostori ne zahteva veliko sredstev ali da se nepravilnosti zahtevajo posebno in zavestno aktiviranje ali sproži. Opredelitev SCP kot varnega pa ne pomeni, da ravnanje z njim ali njegovo aktiviranje ne predstavlja grožnje.

Za celoten seznam sestavkov varnega razreda na mestu kliknite izvoli

Euclid

SCP razreda Euclid so anomalije, ki zahtevajo več sredstev, da jih v celoti zadržimo, ali kjer zadrževanje ni vedno zanesljivo. Običajno je to zato, ker SCP je premalo razumljiv ali sam po sebi nepredvidljiv. Euclid je Predmet, Razred z največjim obsegom, in to je ponavadi varno stavo, da SCP bo ta razred, če se ne bo preprosto spadajo v nobeno od drugih standardnih vrste Predmetov.

Kot opomba, vse SCP, da je avtonomno, čuteča in/ali sapient je navadno razvrščene kot Euclid, zaradi inherentne nepredvidljivosti predmeta, ki lahko delujejo ali mislite na svoje.

Za celoten seznam člankov razreda Euclid na mestu kliknite izvoli

Keter

SCP razreda Kater so anomalije, ki jih je zelo težko dosledno ali Zanesljivo obvladati, pri čemer so zadrževalni postopki pogosto obsežni in kompleksni. Temelj pogosto ne vsebujejo te Psk, tudi zaradi nimajo trdne razumevanje anomalija, ali nimajo tehnologije za pravilno vsebuje ali se mu zoperstavi. Merilo SCP ne pomeni, da je SCP nevaren, samo to, da ga je preprosto zelo težko ali drago obvladati.

Za celoten seznam sestavkov razreda Kater na mestu kliknite izvoli

Thaumiel

SCP razreda Thaumiel so anomalije, ki jih Fundacija uporablja, da vsebuje druge SCP. Celo sam obstoj Thaumiel-razred predmeti se delijo na najvišji ravni, Fundacije in njihovih lokacijah, funkcije, in trenutno stanje je znano, da nekaj Temelj osebje zunaj O5 Sveta.

Za celoten seznam člankov razreda Thaumiel na mestu kliknite izvoli

Neutralized

Nevtralizirani SCP-ji so anomalije, ki niso več anomalije, bodisi namerno ali nenamerno uničene ali onemogočene.

Za celoten seznam nevtraliziranih sestavkov na mestu kliknite izvoli

Nestandardni Razredi Objektov

Naslednji razredi objektov so podskupine, ki dopolnjujejo primarno (ali prejšnjo) klasifikacijo objekta.

Explained

Explained Psk, so pogosto članke o nepravilnosti, ki so v celoti in v celoti razumeli, do točke, kjer se njihovi učinki so zdaj explainable za mainstream znanosti ali pojavov, ki so bili debunked ali lažno zamenjati, kot anomalija.

Za celoten seznam razloženih sestavkov Explained-class na mestu kliknite izvoli

Esoteric/Narrative Classes

Ezoterični predmetni razredi, ki se včasih imenujejo tudi pripovedni razredi, so predmetni razredi, ki ne spadajo v noben od zgornjih oddelkov. Običajno se uporabljajo samo enkrat in so ustvarjene za nadaljnjo pripoved v določenem SCP. Zelo priporočljivo je, da SCP uporabijo enega od standardnih razredov objektov, navedenih v tej kategoriji. Medtem ko se nekateri avtorji odločijo uvesti izjeme k tem Pravilom, so le zelo redko izvedeni in morajo upravičiti svoj obstoj in položaj. Mnogi člani lokacije bodo znižali glas za nestandardne objektne razrede, če se bodo uporabljali brez zaslug.

Za celoten seznam sestavkov z ezoteričnimi razredi na mestu kliknite izvoli

Decommissioned

Decommissioned SCP so Predmet Razred, ki je bil uporabljen za vodilnega osebja v preteklosti, da ne samo, da izbrišete neželene člankov, vendar jih postavite v vrsto "Zid Sramu", da služijo kot primeri, kaj ne storiti. Ta razred objekta se ne ne uporablja več.

Decommissioned izdelkov ni naredil več, deloma zato, ker je tako težko roko spremembe, ki jih SCP osebje ni več dovoljeno in deloma zato, ker je razgradnja končala do povratnega udara. Glej Zgodovina vozlišča vesolja za več zgodovinskih informacij o razgrajenih SCP in njihovi uporabi v preteklosti.

Razred objekta FAQ

kaj je preskus zaklenjene škatle?
Preizkus zaklenjenega polja je neformalna smernica, ki se uporablja za določanje najustreznejšega razreda predmeta. Takole gre:

  • Če ga zakleneš v škatlo, ga pusti pri miru in se ne bo zgodilo nič slabega, potem je verjetno Safe
  • Če ste se zaskoči v polje, ga pusti pri miru, in niste povsem prepričani, kaj se bo zgodilo, potem je verjetno Euclid.
  • Če jo zakleneš v škatlo, jo pusti pri miru in zlahka pobegne, potem je verjetno Keter.
  • Če je škatla, potem je verjetno Thaumiel.

Upoštevajte, da je nekaj, kar je avtonomno, živo in/ali blago, skoraj vedno vsaj / razred Euclid. Če živo bitje zakleneš v škatlo in ga pozabiš, se bo zadušilo ali pa bo stradalo do smrti, kar pa ni dober rezultat. Nekaj, kar je inteligentna lahko tudi na koncu se dovolj pameten, da nadmudriti njegovo obvladovanje postopkov in/ali ustavi sodelovanje z Fundacije poskusi, da bi jih vsebujejo, zaradi česar je bolj nevarna, kot bi sicer lahko.

kaj če najdem SCP, ki je napačen razred objekta?

Cilj Razredov so namerno levo nejasna, kot da se ne omeji avtor ustvarjalno svobodo; toge, opredeljen sistem razredov lahko ovirajo avtor je sposobnost za pisanje način, kako bi želeli, in kot tak, več predlogov za ustvarjanje bolje opredeljeni sistemi v preteklosti so bili obrnili navzdol z SCP Wiki osebje.

Če boste našli SCP člen za katerega menite, da bi lahko neustrezno tajnih, vas prosimo, da dvig miza na temo in vidite, kaj so drugi člani skupnosti, mislim. Če vam pojasnilo ni v zadovoljstvo, lahko svobodno izrazite svoje mnenje o zadevi in ustrezno glasujete na strani.

če je SCP zelo nevaren, ali bi moral biti njegov razred predmeta višji?

Ne, nevarnost ne vpliva na predmetni razred SCP. Kot je bilo večkrat poudarjeno, razred predmeta postavke bolj temelji na težavnosti zadrževanja kot na nevarnosti, ki jo sicer predstavlja. Na primer gumb, ki lahko uniči celotno vesolje, ko je pritisnjen bi bilo varno, ker mačka, ki naključno stikala krajih, z drugo mačko, kjerkoli na zemlji, bi šteje Keter.


če imate kakšna druga vprašanja o predmetnih razredih, se kar vprašajte v razpravi.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License